×
Aggredi käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön.
Hyväksy

Aggredi®

Aggredi
Minkä kadulla voittaa, sen käräjillä häviää

Oletko miettinyt, että voisit tehdä elämässäsi muutakin kuin istua vankilassa väkivaltarikoksien vuoksi? Ota yhteyttä Aggrediin.

  KATSO VIDEO

Aggredin menetelmä

Aggredi rohkaisee asiakkaitaan tarkastelemaan elämäänsä uudella tavalla ja sitoutumaan konkreettisiin tavoitteisiin.

Tutkimustietoa

Katuväkivaltaan syyllistyneiden kanssa on mahdollista tehdä tuloksellista hoidollista työtä.

Yhteystiedot

Aggredi auttaa Helsingissä, Kuopiossa, Porissa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa.

Valtakunnallinen Aggredi-seminaari

Tervetuloa osallistumaan valtakunnalliseen seminaariimme Turun Logomossa 2.–3.11.2022!

Seminaari on suunnattu väkivallan parissa työskenteleville sekä kaikille Aggredi-menetelmästä kiinnostuneille. Seminaari tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia jengiytymisen ja väkivaltarikollisuuden ehkäisemiseen – aina teoriatasolta käytännön toteutukseen.

Lataa Aggredin menetelmäopas

Miten työskennellä väkivallan parissa? Miten puhua väkivallasta neutraalisti ja tuomitsematta? Aggredin menetelmäopas kuvaa Aggredin työskentelyä kokonaisvaltaisesti asiakkaaksi ohjautumisesta aina asiakassuhteen päättymiseen saakka. Se on ennen kaikkea käytännön opas, mutta se valaisee myös tutkimuksia ja teorioita, joita on hyödynnetty menetelmän kehittämisessä. Kirjassa kuullaan myös asiakkaiden kokemuksia Aggredista.

Blogi

Aggredin blogi kurkistaa työntekijöiden ja asiakkaiden ajatuksiin väkivallasta ja väkivaltatyöstä. 

Mikä on Aggredi?

Aggredi on HelsinkiMission kehittämä ja kodin ulkopuolisiin väkivallantekijöihin keskittyvä työmuoto, joka on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006. Toimintaa rahoittaa Veikkaus.

Aggredin tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä. Työ on yksilötyötä.

Asiakkuus ei edellytä päihteettömyyttä eikä rikoksettomuutta, vaan ainoastaan halun tehdä asiat toisin. Aggrediin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Aggredin asiakaskohderyhmää ovat:

  • kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet 18–49-vuotiaat henkilöt (Aggredi Satakunnassa 18-65-vuotiaat)
  • vakavasti väkivallalla oireilevat henkilöt
  • koulu- tai joukkosurmaa tai vakavaa väkivaltarikosta suunnittelevat henkilöt (fantasiapohjainen väkivalta – tässä kohderyhmässä otamme vastaan myös alaikäisiä asiakkaita)

Lisäksi Aggredi työskentelee seuraavien kohderyhmien kanssa:

  • ääriliikkeiden edustajat (äärioikeisto, äärivasemmisto) sekä taistelualueille lähtöä suunnittelevat ja sieltä palaavat henkilöt
  • jengimaailmasta irtaantuvat henkilöt sekä heidän lähipiirinsä kuten vanhemmat, sisarukset sekä puolisot.

Aggredi ei työskentele perhe-, pari- ja lähisuhdeväkivaltaan tai seksuaalirikoksiin syyllistyneiden asiakkaiden kanssa. 

aggredissa etsitään tapoja Elämäntavan muutokseen

Tarkoitus ei ole kertoa asiakkaille, mikä on oikein tai väärin. Aggredissa heillä on usein ensimmäinen tilaisuus kertoa oma tarinansa ilman seurausten pelkoa. Asiakkaan elämäntapojen tuomitseminen veisi onnistumisen edellytykset.

Satojen asiakkaiden tarinat 15 vuoden aikana ovat vahvistaneet osaamistamme väkivaltatyön ammattilaisina. Asiakkailla on mahdollisuus kokea, että työntekijät ymmärtävät heidän elämäänsä ja katujen todellisuutta. 

Kohtaamisen kulmakivinä ovat aina puoluettomuus, kunnioitus, tuomitsemattomuus ja luottamus.