×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Testamentilla on mahdollisuus vaikuttaa

 

Sinun testamenttisi voi vähentää yksinäisyyttä ja kotimaamme kipeimpiä ongelmia. Muistamalla HelsinkiMissiota mahdollistat, että nuori saa pahaan oloonsa kuulijan, että äiti tai isä saa arjen ylivoimaisuuteen apua. Että arvokkaan elämän viettänyt ikäihminen ei unohtuisi yksin kotiin. Tai että erityisryhmät pääsisivät yhä paremmin osallisiksi yhteiskunnassamme.

Testamentit ovat pitkän historiamme aikana turvanneet joskus jopa työmme jatkumisen.

Ilmaise testamentilla tahtosi

Testamentilla voit varmistaa, että omaisuutesi tai haluamasi osuus siitä menee sinulle tärkeään tarkoitukseen. Mikäli haluat muistaa testamentissasi järjestöämme, otathan meihin yhteyttä niin voimme auttaa asiassa eteenpäin. Yleishyödyllisenä järjestönä HelsinkiMission ei tarvitse maksaa testamentilla saamastaan omaisuudesta perintöveroa, joten se käytetään kokonaisuudessaan toimintaamme.

Testamentissa on mahdollista ohjata lahjoitus HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiselle työlle tai kohdentaa se esimerkiksi ensisijaisesti nuorten tai senioreiden auttamiseen.

Lisätietoa testamentista löydät esitteestä. 
Ota yhteys: Niina Frösèn 
p. 044 735 5138, niina.frosen@helsinkimissio.fi​

Kiitos, että välität!

Lue lisää testamenttilahjoituksesta

Keskustele testamentin tekemisestä

Lahjoittajapalvelu: 09 2312 0300 (arkisin klo 9–12).

Testamenttilahjoittamisesta antavat mielellään lisätietoja toiminnanjohtaja Tuula Colliander (puh. 040 575 3626) tai varainhankintapäällikön Niina Frösen (puh. 044 735 5138).

Mikäli haluat muistaa testamentissa järjestöämme, lakiasiantuntijamme asianajaja, varatuomari Johanna Norrback-Ilvessalo voi auttaa sinua ehdottoman luottamuksellisesti laatimaan testamenttisi: Johanna Norrback-Ilvessalo p. 040 504 3176, johanna@familja.fi​.

Tilaisuudessa kuulet, mihin tarvitsemme lahjoitusvaroja ja mitä testamenttia tehdessä kannattaa ottaa huomioon.

Lisätietoa testamentti-illoista ja testamenttilahjoittamisesta saat Niina Frösèniltä, p. 044 735 5138  tai niina.frosen@helsinkimissio.fi​

 

Usein kysyttyä

Voiko testamentin laatia itse?
Testamentin voi laatia itse. Testamentti on tehtävä kirjallisena ja se on allekirjoitettava kahden esteettömän todistajan läsnä ollessa. Suosittelemme kuitenkin kääntymistä lakiasiaintuntijoiden puoleen.

Mitä omaisuutta testamentti voi koskea?
Testamentti voi koskea mitä tahansa omaisuutta: talletuksia, kiinteistöjä, arvopapereita, jne.

Miksi tekisin testamentin?
Testamentti kannattaa tehdä, mikäli lain mukainen perimysjärjestys ei vastaa omia toiveita. Ilman testamenttia lakimääräinen perimysjärjestys määrää, kenelle omaisuus menee. Ellei serkkua läheisempää sukulaista ole, perintö menee valtiolle. Testamentilla voit varmistaa, että omaisuutesi tai haluamasi osuus siitä menee sinulle tärkeään tarkoitukseen.

Miten toimin jos haluan testamentata omaisuuttani HelsinkiMissiolle?
Mikäli sinulla on rintaperillisiä, heillä on lain mukaan oikeus saada perintönä vähintään lakiosa eli puolet heille kuuluvasta perintöosasta. Toisen puolikkaan voit testamentata kuten haluat. Naimaton ja lapseton henkilö voi testamentata koko omaisuutensa haluamallaan tavalla.

Mikäli haluat testamentata omaisuuttasi HelsinkiMissiolle, voit testamentissasi ilmaista tahtosi lahjoituksen käyttämisestä HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiselle työlle tai kohdentamisesta esimerkiksi ensisijaisesti nuorten tai senioreiden auttamistyölle.

Mikäli haluat muistaa testamentissasi järjestöämme, annamme halutessasi suosituksia lakiasiaintuntijoista, jotka auttavat sinua ehdottoman luottamuksellisesti laatimaan testamenttisi.

Milloin testamentti kannattaa laatia?
Testamentin voi laatia minkä ikäisenä tahansa ja sitä voi muokata elämän varrella olosuhteiden muuttuessa.

Miten voin muuttaa jo tekemääni testamenttia?
Voit muuttaa testamenttiasi tai peruuttaa sen milloin vain, mutta muutokset ja lisäykset on tehtävä testamentin muotomääräysten mukaisesti. Vain uusin testamentti on pätevä.

Maksaako HelsinkiMissio saamastaan testamenttilahjoituksesta veroa?
Yleishyödyllisten järjestöjen, kuten HelsinkiMission, ei tarvitse maksaa saamistaan testamenttilahjoituksista perintöveroa.

Hyötyykö HelsinkiMissio testamentistani?
HelsinkiMission työ yksinäisten auttamiseksi ei olisi mahdollista ilman lahjoituksia. Niin pienillä kuin suurillakin lahjoituksilla on työllemme – ja apua saaville ihmisille – suuri merkitys, sillä auttamishaluisten lahjoituksilla rahoitetaan noin kolmasosa toiminnastamme. Tukemalla HelsinkiMission työtä voit olla varma, että lahjoituksesi käytetään tehokkaasti. Osoituksena siitä järjestömme auttamismäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet.

Lahjoittamalla tuet näitä toimintoja

Nuorten kriisityö

HelsinkiMissio tarjoaa nuorille helposti saatavaa, maksutonta ammattiapua sekä vapaaehtoisten tukihenkilöiden tukea.

Seniorityö

Lahjoituksellasi autat HelsinkiMissiota kouluttamaan uusia vapaaehtoisia seniorien avuksi. Autat myös kehittämään ammattiapua antavaa Senioripysäkki-toimintaa.

Resonaari - erityisoppijoiden hyväksi

Resonaari on ainutlaatuinen musiikkikoulu. Se mahdollistaa soittamisen ilon kehitysvammaisille ja muille erityisoppijoille.

Lapsiperhetyö

HelsinkiMissio tarjoaa vapaaehtoisten äiti- ja isämentoreiden tukea pääkaupunkiseudun lapsiperheille, joilla ei ole arjen auttajia lähellään.

Tilaa esite maksutta

Jätä soittopyyntö