×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lapsiperheen mentoriksi

Monilla perheillä ei ole ketään, keneltä voisi pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikea selviytyä arjen haasteista. Vapaaehtoisena perhementorina annat lapsiperheen vanhemmalle tukea ja arjen apua. Ajoissa annettu apu voi estää haasteiden kärjistymistä.

Perhementorina tarjoat tukea lapsiperheen arkeen ja toimit erityisesti perheen vanhemman tukena. Olet vähintään 25-vuotias, luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Voit toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen.

Perhementorina sitoudut yhteisellä sopimuksella mentorisuhteeseen vuodeksi ja tapaat perhettä kaksi kertaa kuukaudessa, pari-kolme tuntia kerrallaan. Suhde perustuu lapsiperheen vanhemman toiveille, joiden pohjalta yhteiset tapaamiset ja tekeminen lähtevät liikkeelle. Perhementoria sitoo salassapitovelvollisuus. Perhementoritoimintaa toteutetaan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

HelsinkiMissio haastattelee ja kouluttaa perhementorit sekä tarjoaa monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia. Perhementoritoiminnan koordinaattorit toimivat perhementorin tukena koko suhteen ajan.

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

Toimintaohje vapaaehtoisen rikostaustan selvittämiseksi

Huomioithan, että Perhementoritoiminnan koulutus järjestetään suomen kielellä. Please note, that Family mentoring course is not available in English at the moment.

Perhementoritoimintaan ei kouluteta toistaiseksi uusia vapaaehtoisia. 

 
Lisätietoja:

Annukka Värtö
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta, uudet vapaaehtoiset
09 2312 0242, 045 854 7528

Loviisa Kähönen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta, uudet asiakkaat, tiimivastaava: Perhepalvelut
09 2312 0243, 044 054 6230

Julia Jumppanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta
09 2312 0246, 045 341 0609

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.