×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lapsiperheen tueksi

Monilla perheillä ei ole ketään, keneltä voisi pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikea selviytyä arjen haasteista. Vapaaehtoisena perhementorina annat perheelle vertaistukea ja arjen apua. Ajoissa annettu apu voi estää ongelmien kärjistymistä.

Mentorina tarjoat tukea lapsiperheen arkeen. Toimit koko perheen, mutta erityisesti perheen vanhemman tukena. Olet yli 25-vuotias, luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Voit toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen.

Mentorina sitoudut yhteisellä sopimuksella mentorisuhteeseen vuodeksi. Mentorina tapaat perhettä keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa, pari-kolme tuntia kerrallaan. Mentorisuhteelle asetetaan perheen äidin tai isän kanssa jokin yhteinen tavoite, jonka pohjalta yhteiset tapaamiset ja tekeminen lähtevät liikkeelle. Mentoria velvoittaa salassapitovelvollisuus. Mentoritoimintaa toteutetaan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

HelsinkiMissio haastattelee ja kouluttaa mentorit sekä tarjoaa monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia.

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

Toimintaohje vapaaehtoisen rikostaustan selvittämiseksi

Koulutamme uusia vapaaehtoisia seuraavan kerran syksyllä 2020.

 
Lisätietoja:

Loviisa Kähönen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta, uudet asiakkaat
044 054 6230

Annukka Värtö
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta, uudet vapaaehtoiset
045 854 7528

Julia Jumppanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta
045 341 0609

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.