×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Seniorin tukihenkilöksi

Tukihenkilönä toimit luotettavana tukena seniorille, joka kaipaa toisen ihmisen seuraa ja läsnäoloa. Tapaat tuettavaasi elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tavallisimmin joka toinen viikko. Sinun tulisi sitoutua tukihenkilönä toimimiseen vähintään vuodeksi, mutta usein tukisuhteista muodostuu aitoja ystävyyssuhteita, jotka jatkuvat pitkään.

Moni tukihenkilöistämme on löytänyt seniorin toimimalla ensin keikka-auttajana. Keikoilla on mahdollisuus tutustua erilaisiin ihmisiin ja löytää ehkä joku, jonka kanssa kemiat kohtaavat.

Tukihenkilösuhteet ovat yksilöllisiä, ja voitte tuettavasi kanssa yhdessä päättää, miten yhteisen aikanne vietätte. Yhdessäolo voi olla keskustelua tai ulkoilua tai vaikka käynti teatterissa. Tapaamisissa tärkeintä on olla aidosti läsnä, kuunnella toista.

Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja he saavat tehtäväänsä koulutuksen sekä monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia.

Seniorien keikka-auttajien ja tukihenkilöiden koulutus on sisällöltään sama. Saat samalla koulutuksen ja valmiudet myös seniorien keikka-auttajana toimimiseen, sillä usein tuettava seniori löytyy toimimalla aluksi keikka-auttajana. Halutessasi voit ryhtyä myös heti alkuun tukihenkilöksi pidempiaikaista apua ja säännöllistä tukea kaipaavalle seniorille.

Tällä hetkellä seniorit pyytävät meiltä eniten tukihenkilöapua. Siksi toivomme, että toimintaan mukaan lähtevällä uudella vapaaehtoisella olisi mahdollisuus sitoutua yksittäisten keikkojen lisäksi myös pidempiaikaiseen toimintaan. Apua kaipaavat seniorit ovat pääasiassa helsinkiläisiä, joten keikat ja tapaamiset tapahtuvat Helsingissä.

Seuraava keikka- ja tukihenkilötoiminnan koulutus järjestetään tiistaina 23.11.2021. Haastattelut pidetään viikoilla 45 ja 46. Hakemukset syyskuun koulutukseen tulee jättää alla olevan lomakkeen kautta viimeistään sunnuntaina 31.10.2021. Hakemuksia voi jättää tämän jälkeenkin. Ne ohjataan seuraavaan koulutukseen, jonka ajankohdan ilmoitamme myöhemmin. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin.

Kaikki vapaaehtoishaastattelut sekä koulutukset järjestetään toistaiseksi etäyhteyksin.

Lisätietoja:

Julia Jäkkö
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, pappi: senioreiden tukihenkilötoiminta
09 2312 0225, 045 869 9064

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.