×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Vapaaehtoiseksi Aamukorvaan

Aamukorva on yli 60-vuotiaille tarkoitettu luottamuksellinen auttava puhelin, jonka tarkoituksena on lievittää yksinäisyyden tunnetta keskustelun avulla. Aamukorva vastaa joka aamu kello 5–8. 

Aamukorva-vapaaehtoisena olet siis hereillä, kun muut vielä nukkuvat. Annat apuasi puhelimitse senioreille, joita yksinäisyys tai muut ongelmat aamun ensimmäisinä tunteina usein valvottavat. Olet luotettava ja kärsivällinen kuuntelija, suhtaudut ymmärtäväisesti soittajan mieltä painaviin ongelmiin.

Soittajien huolet voivat liittyä yksinäisyyden ja arkisten asioiden lisäksi sairastumiseen, läheisen ihmisen menetykseen, elämänmuutosten tuomiin ongelmiin, turvattomuuteen tai ihmissuhteisiin. Aikaiset aamut ovat juuri niitä hiljaisia hetkiä, jolloin monet seniorit ovat kaikkein yksinäisimpiä.

Aamukorva-vapaaehtoisena olet ensisijaisesti kuuntelija. Neuvoja ja ohjeita sinun ei tarvitse antaa. Kaikki aamukorvalaiset koulutetaan tehtävään ennen toiminnan aloittamista. Koulutusjaksoa seuraa harjoittelujakso kokeneemman vapaaehtoisen kanssa. Lisäksi tarjoamme monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, säännöllistä työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia, joilla varmistetaan aamukorvalaisten oma jaksaminen.

Aamukorva-vuoron voit valita itse. Toivomme, että vapaaehtoiset sitoutuisivat toimimaan kerran kuukaudessa.

Aamukorva toimii Helsingin keskustassa. Matkaan saa halutessaan taksikuljetuksen. Aamukorva-vapaaehtoisena voi toimia myös muualla, etäyhteyksin. Tällöin on huolehdittava, että ulkopuoliset eivät kuule puhelinkeskusteluja. Aamukorvan keskustelut ovat luottamuksellisia.

 

Seuraavat koulutus järjestetään syksyllä 2022.

 

Lisätietoja:

Kaisa Kivelä
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
09 2312 0213, 050 323 7651

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.